Nogen tror på Fabeldyret, andre gør ikke...

... humoristisk, legebarn, provokatør, perkerdreng - Bag rapperen Fabeldyret gemmer der sig en ung fyr, der som tosproget, med rødder i både Danmark og Iran - har opbygget en stor interesse for at lege med ord.

Fra han som 11-årig kunne trykke record og råbe: "RØV!" ind i en båndoptager, har han ikke set sig tilbage. Nu står han, i midten af 20'erne, med hele ti udgivelser bag sig og en ny plade på vej. Han er er stædigt pakæsel, der knokler for sine projekter og en legesyg cirkushest der har opbygget en stor erfaring i manegen, trods sin unge alder.

 

Siden 2009 har han været at finde på forskellige plader og i 2010 udkom hans solodebut, EP'en "Lakonisk", der var produceret af Antik, som han stadigvæk arbejder med.
Året efter udkom den også på vinyl. EP'en fik mange pæne ord med på vejen af anmelderne og blev sågar ”Månedens Demo” i musikmagasinet Gaffa.
Herefter var han at finde i grupper som Novo Mundus, På Klods Hold, De Andre og senest Død & Kritte. I efteråret 2013 udkom opfølgeren - "Cirkus Slaraffenland", der blev produceret af Ogu. Siden udkom "Lyssky Biziniss" i 2015 med Adam Hussein som producer. I november 2017 landede "Livstidspræsident". Den er produceret af Antik og fungerede som et større projekt, hvor Fabeldyret også stillede op til kommunalvalget i København.

I 2009 var Fabeldyret, en del af undervisningsprojektet "De 10 Skud". De udgav en CD og kombinerede det med et undervisningsprojekt. Det bragte dem rundt omkring på skoler, gymnasier og efterskoler i hele landet.
Nu er han vendt tilbage til undervisningsdelen af musikken. Ved siden af projekterne og udgivelserne, underviser han unge i rap, som en del af Boom Bam Blaw og Rapolitics.

I 2010 var han den ene halvdel af spoken-word-projektet "Mundheld", der resulterede i en digital udgivelse. Fabeldyret har også opbygget et navn på den danske battlerapscene, hvor han har deltaget jævnligt i både Rap Slam Battles og RåtKøbenhavn.

På trods af sin unge alder, har han stor koncerterfaring. Han nyder at stå på scenen og det smitter af på hans publikum. Han har blandt andet spillet på Skanderborg Festival, Pumpehuset, Samsø Festival og Loppen.